Home

What is what

de machine

De volgende informatie betreft de 1e versie van Rolling Beat Machine. Om de veiligheid van de muzikanten ter plaatse te kunnen waarborgen kan er van de HUIDIGE machine geen informatie worden verstrekt. Klik op de bordjes voor meer informatie.

Roterende toeter

Roterende hoorngeladen toeters geven de mogelijkheid om voor iedereen tot op een afstand van 500 meter verstaanbaar te zijn. Dit komt onze 100% garantie op meezingbaarheid volledig ten goede. De oude aluminium uitvoering is nu vervangen voor de originele koperen uitvoering.

Kogellager

Deze dubbel geoliede scheepskogellager maakt het, door in het midden uit antimaterie te bestaan, mogelijk om ofwel manueel ofwel windenergetisch de hogere klanken uit de compressiedriver tot een veelvoud van 360 ̊ te verspreiden.

Kogelkraan

Deze kogelkraan van een onverwoestbare koperlegering maakt het mogelijk om alle geluidsgolven met een trillingssnelheid van meer dan 875 Hertz te blokkeren. Met één simpele beweging is deze treble-weg via toeters naar publiek volledig afgesloten.

Tweeter

De huidige Rolling Beat Machine is geladen met een mooie vintage 2 inch compressiedriver van JBL. Met zijn gewicht van meer dan 10 kg en impedantie van 16 Ohm zorgt hij mede voor de verstaanbaarheid van de wijze woorden van de Kapʼtein.

Speakers 10"

Verstopt achter de ronde deurtjes huizen maar liefst drie 10” breedbandige speakers van o.a. B&C en Mckenzie. Door de ene klinkt de gitaar van Iefmandoer Abdelgafoer het beste, door de andere weer de stem van Coen Dassen.

Speaker 15"

Heel stiekum is er nog een speaker van 15 inch verstopt in de kist. Deze laat o.a. de bass van Mr. MnJesus je tot in je buik voelen. Er zijn er over de jaren al heel wat gesneuveld en het wattage ging reeds van 75 Watt (RCF) via 100 Watt (Alnico van JBL) en 200 Watt (McKenzie) naar 300 Watt van Beyma uit Spanje. Nu leverbaar in 4 Ohm! Dat klinkt pas echt lekker door!

Wielen

Zwenkwielen op lucht! Wat een heerlijkheid, die geveerde wielen. Na al dat gerammel door de straat met de kleine kist van My Boot Heels was het tijd om mee te gaan met de trend van het fluisterasfalt. Let op: maximaal 2.5 Bar!

Drums

Ah man, something else...! Geïntegreerde ketels voor snare en kick. Via een aluminium en polyvinylchloride gecombineerde constructie is het mogelijk om als een dolle op de drums te slaan zonder de speakers te belasten. Akoestiek en versterking gaan meer dan hand in hand bij Rolling Beat Machine.

Echolette

Het hart van de machine. Een Echolette met 6 inputs uit de jaren ʼ70 (voor Christus) met de befaamde tape-echo. Alles wat er gespeeld wordt, wordt opgenomen, nogmaals afgespeeld op een lager volume om vervolgens voor eeuwig gewist te worden door de erase-koppen van de SE 300.

OK then